Bezienswaardigheden in Salzburgerland

Salzburg Stadtsicht Tag
Salzburgerland biedt in de zomer de bezoekers een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Van de prachtige dorpen aan de oevers, tot de sprookjesachtige kastelen en natuurlijk het historische stadsgedeelte van Salzburg. Veel attracties zijn inbegrepen in de Salzburgerland Card bezoekers pas, die voor een eenmalige vergoeding gratis toegang geeft tot een breed scala van attracties, samen met toegang tot veel van de kabelbanen die actief zijn in de zomer. 

Enkele bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben:

salzburg 04 De stad Salzburg
De charmante oude stad beschikt over klassieke barokke architectuur, terwijl de stad overzien wordt door het grote Hohensalzburg kasteel, het grootste en best bewaarde middeleeuws kasteel in Europa. Als de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart, is Salzburg ook bekend voor zijn muzikale erfgoed en was het alsook het decor voor veel scènes uit de musical The sound of Music. Klik hier voor een plattegrond van Salzburg.

hohenwerfen Hohenwerfen
Gezien in de film 'Where eagles darren', staat het Hohenwerfen kasteel op een dramatische heuveltop met prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Een kabelbaan loopt tot aan het kasteel zelf, waar u een rondleiding kan krijgen door de interne kamers en er de meeste dagen van de zomer een valkerijshow gegeven wordt.


Icecaves2 Werfen ijsgrotten
De ijsgrotten dicht bij Werfen zijn de grootste van nature voorkomende ijsgrotten van de wereld. Ze zijn te bereiken met een kabelbaan en een stuk wandelen. Rondleidingen nemen u mee in de grotten, enkel verlicht door het verbranden van linten om de kwetsbare omgeving die dit natuurwonder gecreëerd hebben te beschermen.


Lichtensteinklamm Lichtensteinklamm
Een verhoogd wandelpad volgt de Lichtensteinklamm kloof die trapsgewijs daalt van de bergen tot de stad van Sankt Johann.
hallstatt2 Hallstatt
Het Zoute Mijnbouw dorp Hallstatt is een prachtig bewaard gebleven dorp dat alleen per boot bereikbaar was tot een paar decennia geleden. Genesteld naast Hallstattersee meer, is het één van de meest bekende beelden van het Salzburgerland Salzkammergut Lake District.


stwolfsgang St. Wolfgang
St. Wolfgang is een charmant dorpje aan het meer met veel cafétjes en restaurantjes. Alsook is er de mogelijkheid voor een boottocht over het spectaculaire Wolfgangsee meer.Grossglockner Grossglockner
Maak een rit over de hoogste bergpas in de Oostenrijkse Alpen. Een unieke ervaring!

gletcher Dachstein Glacier
Op 3000m van de Dachstein-gletsjer is de hoogst te bereiken piek in Salzburgerland. Neem de kabelbaan naar de top voor een spectaculair uitzicht en een geweldige Skywalk.SchlossHellbrunn Schloss Hellbrunn
Schloss Hellbrunn ligt aan de rand van Salzburg, samen met het elegante hoofdgebouw en de tuinen die beschikken over een unieke watertuin. Aangrenzend ligt de Hellbrun Zoo.
EagleNest01Hitler Eagles Nest
Slechts 20 km van Salzburg over de grens met Duitsland, is de stad van Berchtesgarten. Daarboven is het Eagles Nest gevestigd. De retraite werd gebruikt door Adolf Hitler en is te zien in veel van zijn eigen films.Venetië (Italië)VeniceItaly
Richting het zuiden via de Tauern alpine tunnel en iets meer dan 3 uur rijden, kunt u de magische stad Venetië, één van de 'must see' bestemmingen in de wereld bezoeken.